АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ С ПОЧЕТЕН ДЕВЕТИ ДАН ПО ОЛИМПИЙСКО ТАЕКУОНДО

Борисов беше удостоен с почетен девети дан по олимпийско таекуондо
25.09.2019 / 14:04

Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетен девети дан по олимпийско таекуондо. Министър-председателят заслужи високата чест по време на посещението си в световната централа на този спорт KUKKIWON в Република Корея. За да заслужи най-високият дан в таекуондото, Борисов трябваше да счупи дъска с ръка.

„Искам да благодаря за високата чест. Искам да се обърна към тези млади хора, които толкова добре са натренирани. В България имаме много добри състезатели и треньори. Много от вашите треньори са били в България. Тук в залата е и президентът на нашата централа Слави Бинев, когото вие много добре познавате. Навремето, по време на режима, таекуондо беше забранено в България и не можеше да се тренира. Мисля, че принципите на таекуондо са много важи за младите хора – когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към по-слабите. Да използваш силата за мир. Да бъдеш критичен към себе си, но най-вече да не се страхуваш от нищо“, каза Бойко Борисов по време на церемонията по удостояването му с девети дан.

Визитата на Бойко Борисов в централата на KUKKIWON идва броени дни преди поредното ни голямо домакинството в олимпийското таекуондо. От 15 до 20 октомври София посреща най-авторитетната надпревара в този спорт – кръг от Световните серии Гран При. За първи път у нас ще пристигнат най-добрите 32-ма състезатели в света в олимпийските категории – при жените 49, 57, 67 и + 67 килограма и при мъжете – 58, 68, 80 и + 80 килограма.

В надпреварата България ще бъде представена от шестима състезатели – бронзовият медалист от световното първенство през 2017 година Владимир Далаклиев, европейския първенец Калоян Бинев, Митко Джорджев, Йордан Колев, Кристиян Георгиев и Ванеса Маркова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев