АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: УСПЯХМЕ ДА ИЗПЪЛНИМ МАЩАБНИ И МНОГО ВАЖНИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА СЛИВЕН ПРОЕКТИ

Брифинг на общинското ръководство Снимка: Община Сливен
20.09.2019 / 18:03

На днешния брифинг на общинското ръководство, кметът Стефан Радев отчете извършените през последните четири години дейности в различните сфери на общината.

Като един от най-мащабните и важни за жителите на града проекти, той отличи дългоочакваното кръстовище на „Розова градина“, което е било предмет на дискусии години наред. Кметът не пропусна и пробива на ул. „Г. С. Раковски“, благодарение, на който се е усетило значително облекчение за градския трафик. „Сред редицата проекти, които се радвам, че осъществихме още, са тези по Инвестиционната програма на общината, финансирани с европейски средства, проектът за интегриран градски транспорт, парковете по поречието на река Асеновска и в кв. „Република“, обновяването на жилищните блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и проектите, свързани с образователната инфраструктура“, подчерта кметът Радев. Той заяви, че са важни и тези инвестиционни намерения, които Общината подготвя през следващия програмен период, така че да има приемственост и надграждане.

Кметът изтъкна, че паралелно с дейностите по проектите, ръководството е трябвало да се справя и с тежкото финансово състояние на общината и огромните натрупани задължения. „След извършена справка, към днешна дата Общината разполага с повече от 7 млн. лв., които не включват целевите средства за инвестиции и нямаме просрочени задължения“, каза още Стефан Радев. Той изрази надежда, че дългът на Общината към финансовото министерство, който възлиза на 5 млн. лв. ще бъде опростен.

В края на брифинга кметът благодари на представителите на медиите за съвместната работа през периода. „Опитвали сме се да бъдем максимално открити за вас и обществеността. Със сигурност имаме още върху какво да работим като институция, но ви благодаря за коректното партньорство и критиката, която за нас е била градивна. Убеден съм, че това е правилният модел на сътрудничество. Ангажираността, идеите, критиките и предложенията, са истинската движеща сила. Убеден съм, че това е правилният модел на сътрудничество. Най-важното е община Сливен да продължи успешното си развитие по пътя напред и нагоре, дори и да не съм част от нейното управление“, заяви в заключение Стефан Радев.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев