АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: МНОЗИНА СЕ ИЗКАЗВАТ ПРОТИВ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ, НО ПРИ ГЛАСУВАНЕ ВСИЧКИ ГИ ПОДКРЕПЯТ

Бойко Борисов
20.09.2019 / 14:14

Много държави се изказват срещу санкциите срещу Русия, но когато се гласува на Европейски съвет, всички ги подкрепят. Това заяви в Народното събрание министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев.

Той посочи, че не е по силите на България сама да постигне нещо по отношение на санкциите, но изрази надежда, че с избирането на Володимир Зеленски за президент на Украйна руско-украинските отношения ще се нормализират, а това може да доведе и до отмяна на санкциите, които ЕС наложи на Русия заради анексирането на Крим.

"В момента големите държави се бомбардират със санкции една срещу друга. Това във всички случаи влияе страшно много и на търговията, и на отношенията".

Премиерът Борисов наблегна на проблема с миграцията:

„Натискът е изцяло върху Гърция. Към нас турците спазват ангажимента си – имаме 0 миграция. Сега гърците искат да направят всичко възможно и ние да се включим и да помагаме за решаването на този проблем. Вниманието на европейците е насочено към средното Средиземноморие – Италия, и много малко внимание се отделя на това, което се случва, на границата Гърция – Турция“.

Нерешен е проблемът и с лицензиите на оръжейните заводи:

„Пак го поставиха този въпрос, ние пак го отдалечихме във времето. Така или иначе един ден трябва да седнем и да кажем какъв компромис може да се постигне между нас и Руската федерация по тази тема“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев