АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОТИР ЦАЦАРОВ ИЗУМЕН ОТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА УБИЕЦА ПОЛФРИЙМАН

Сотир Цацаров
20.09.2019 / 09:38

"От една страна най-лесно е да кажа, най-тактично, или най-дипломатично, че решенията на съда не се коментират. В конкретния случай обаче ще кажа, че всеки трябва да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо неуважение към конкретния съдебен състав". Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от затвора, където излежаваше присъда за убийството на студента Андрей Монов.

Цацаров заяви, че не иска да дава коментар на съдебния състав, "защото ще бъде проява на крещящо неуважение".

Той допълни, че не иска да засегне съда като цяло, а конкретния състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдаличева. Бащата на убития Андрей Монов призова Калпакчиев да обясни пред обществото решението си. Сотир Цацаров коментира, че който е извършил престъпление, трябва да си понесе наказанието.

Австралиецът Джок Полфрийман беше осъден на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София през 2007 година.

Многократно през годините австралиецът искаше да бъде освободен, заради добро поведение зад решетките. Досега получаваше откази. Мотивите, с които сега съдът решава да го пусне, ще станат ясни до дни.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев