АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ГЕШЕВ СЕ ЯВИ НА ИЗСЛУШВАНЕ ПРЕД КОМИСИЯТА ПО АТЕСТИРАНЕ И КОНКУРСИТЕ

Иван Гешев пред  Комисията по атестиране и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
16.09.2019 / 15:44

Няма данни, които да поставят под съмнение професионалните качества на Иван Гешев да заеме поста главен прокурор - това е общото становище на членовете на Комисията по атестиране и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. На заседанието присъства и единственият номиниран за следващ обвинител номер едно.

Изявление от 30 секунди направи Иван Гешев във връзка със спрените предаватели на Националното радио. Проверката продължава. Днес онова, което е установено от разпитите през почивните дни, ще бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, така че от днес най-късно до петък, но вероятно по-рано от петък, ще стане ясно в публично изявление на прокуратурата какво е констатирано във връзка със спирането на "Хоризонт" в петък.

Що се отнася до изслушването, става дума за първото от двете изслушвания, през които трябва да мине Иван Гешев, преди да се стигне до официалното потвърждаване на тази кандидатура преди гласуването й на 24-ти октомври.

Комисията по атестирането и конкурсите е 12-членна. В нея има както членове на Прокурорската колегия, така и магистрати. Горе-долу за около 50 минути приключи всичко с 40-минутен доклад, който представи председателят на Комисията Даниела Машева и в който се проследи професионалната кариера на Иван Гешев, актовете, които е произнасял, и се акцентира на подкрепата, която е получил от различни институции, но най-вече от средите на прокуратурата.

Утре Иван Гешев ще мине през същата процедура, но пред Етичната комисия, която трябва да се произнесе по неговите етични качества.

След като чу заключението на Комисията по атестиране и конкурсите, единственият кандидат за главен прокурор коментира, че онези, които са очаквали да формират своята позиция въз основа на установеното около неговата професионална кариера, очевидно ще бъдат разочаровани и вместо да си губят времето, по-добре "да насочат своите усилия към други сегменти на своята дейност".

http://bnr.bg/post/101166812/ivan-geshev-se-avi-na-izslushvane-pred-komisiata-po-atestirane-i-konkursite

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев