АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВНАТА КОМИСИЯ НА КОНГРЕСА НА САЩ ОДОБРИ НАСОКИ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИМПИЙЧМЪНТ НА ДОНАЛД ТРЪМП

Доналд Тръмп
12.09.2019 / 18:23

Правната комисия на Конгреса на Камарата на Съединените щати одобри в четвъртък насоки за разследването на импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Резолюцията на комисията упълномощава нейния председател Джери Надлър да насрочи изслушвания от цялата комисия и да нейните подкомисии като част от разследване за импийчмънт на американския президент.

Освен това депутатите, които са членове на правната комисия, ще получат възможност да разпитат свидетели в продължение на един час допълнително над петте минути, които се предоставят на всеки член на Конгреса, като ще се даде възможност и на Съвета към Белия дом да даде писмени отговори на информацията, представена пред правната комисия.

"Президентът нарушава клаузите на Конституцията на САЩ за получаваните възнаграждения, тъй като той работи за свое собствено обогатяване, излагайки на риск безопасността и сигурността на нашата нация. Той участва в нарушения на финансирането на кампании и прави повсеместни обструкции на Конгреса, отбелязвайки. че няма да се съобразява с всички получени призовки", се посочва в официалното изявление на шефа на правната комисия към Конгреса - Джери Надлър.

"Никой не стои над закона. Безпрецедентната корупция, опитите за прикриване и престъпленията от страна на президента се разследват от комисията, като ние ще определим дали да препоръчаме процедура по импийчмънт или други мерки", заяви Надлър.

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп порица остро демократите в Конгреса за приемането на тази резолюция, определяща параметри за разследване на негов импийчмънт, като пусна в туитър фалшив цитат на депутата от Демократическата пари Ал Грийн, който е един от инициаторите.

"Не можем да го победим, така че нека го подложим на импийчмънт!, посочи депутатът от Демократическата партия Ал Грийн", написа в туитър Тръмп.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев