АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ СРЕЩУ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ И КОНТРАПРОТЕСТ В НЕГОВА ПОДКРЕПА

Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
12.09.2019 / 17:45

Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и контрапротест в подкрепа се провеждат едновременно в центъра на София. Движението пред Съдебната палата е блокирано.

Двете групи са на разстояние 10 метра една от друга. На мястото бяха и органите на реда, както и случайни минувачи, които се шегуваха, че за първи път виждат на едно място момчета с бръснати глави и роми.

Протестът срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор пред Съдебната палата, е анонсиран от "Боец" преди ден като безсрочна блокада на дома на Темида. Целта на проявата е номинираният за главен прокурор Иван Гешев да се оттегли от процедурата.

Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор се проведе и в Ямбол с настояване да бъде прекратено покровителството над мафиотски кръгове и корупцията в съдебната система.

Според протестиращите Иван Гешев не трябва да бъде главен прокурор. „Той е против реформирането на прокуратурата и той е за единство на всички тия репресивни органи. нашата прокуратура се нуждае от един европейски модел на развитие“, каза демонстрант.

„Квалификацията на съдебните администратори е под всякаква критика. Те не познават законите. Аз протестирам против качеството на тяхната квалификация“, посочи друг протестиращ. Малобройността на протеста в Ямбол, организаторите обясняват със „страх“, защото „градът е малък, за две минути се разбира, кой какъв е“.

Още снимки от новината

Контрапротест

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев