АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ИМАМЕ ЗАЯВКИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ

Бойко Борисов
12.09.2019 / 15:46

Премиерът Бойко Борисов присъства на официално откриване на индустриален център в "Божурище". "Ще правим път през Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път, който планирахме да разширяваме няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил над 200 хил. лв. инвестиция и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме - ще направим един околовръстен път от царица Йоана, който да свързва магистралата със селото. Това възлиза на 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот., каза премиерът и уточни, че затова ще се направи околовръстен път от бул. "Царица Йоана", който да минава през Божурище и ще свързва магистралата със Сърбия.

"Дал съм на министрите кратки срокове да започнат процедурите. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път да не изпъдим инвеститорите. Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата", коментира министър-председателят.

"Асфалта не се яде. Той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре", заяви Борисов. Той благодари на всички работници и строители, проектанти, инженери. Борисов обеща да направи всичко възможно да се ускорят всички процедури и осигури пълният бюджет.

Борисов и отправи критики към президента заради наложеното от него вето на Закона за устройство на територията. "Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, за да правим на инат на някого, точно обратното - на нас ни правеха", каза Борисов.

Премиерът коментира и темата за Шенген. "Не съм казвал, че сме се отказвали влизането от Шенген". Той поясни, че влизането в пространството е важно както за репутацията на България, така и за облекчения режим при пътуване на българските граждани.

Борисов смята, че единствената страна, която усилено е против влизането ни в Шенген е Холандия и го прави от егоистична гледна точка.

Министър-председателят заяви още, че по време на разговор със своите западни партньори е заявил, след като ни искат в Шенген, да ни подкрепят, а не всеки, който дойде у нас да заявява на думи, че ни иска в Шенгенството простанство.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев