АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА ПУБЛИКУВА “ДОКАЗАТЕЛСТВА“ ЗА ШПИОНАЖА НА МАЛИНОВ

Прокуратура
12.09.2019 / 15:39

Пресцентърът на Прокуратурата публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, обвинен в шпионаж. Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи, уточняват от държавното обвинение.

В прессъобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица.

"Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването - претърсване, изземване, личен обиск са след предварително разрешение от Специализирания наказателен съд", заявяват от прокуратурата.

"На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, прокуратурата ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите", пишат още от държавното обвинение.

Документете в прикачения снимков материал.

 

Още снимки от новината

resize_on_the_fly.php 1
resize_on_the_fly.php 2
resize_on_the_fly.php 3

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев