АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАНИЧЕСКИ ТЪРСИ ВРАГ

Президентът Румен Радев
10.09.2019 / 16:04

Държавният глава очаква неоспорими факти по случая с обвинението в шпионаж. Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг, смята президентът Румен Радев.

Пред журналисти в Пловдив държавният глава коментира арестите на ръководството на Национално движение „Русофили“ и подчерта, че шпионажът в полза на чужда държава е тежко обвинение и за това очаква от следствието да предостави неоспорими доказателства по случая. Според него някои от твърденията са абсурдни и нелепи.

В отговор на въпрос за вчерашните процесуално-следствени действия президентът заяви още, че това е „изключително тежко обвинение“ и ако от следствието не представят неоспорими факти, „ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарий“.

„Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите“, заяви още президентът.

Според Румен Радев част от твърденията относно Живко Георгиев, свързани с разпитите, са абсурдни и нелепи. „Аз съм избран с гласовете на 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора“, заяви Румен Радев.

Румен Радев даде своята оценка и за поверения на българския еврокомисар Мария Габриел ресор „Иновации и младеж“, който президентът оцени като значим.

„Европа има амбицията да бъде водещ фактор на световната сцена. Това е залегнало във всички европейски стратегически документи и не може да се получи без иновации и без активното участие в работата с младежта на Европа", подчерта държавният глава и допълни, че очаква страната ни да прояви активна роля в този ресор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев