АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПОМАГАХ ПОВЕЧЕ НА МАНОЛОВА, ОТКОЛКОТО НА ФАНДЪКОВА

Бойко Борисов
03.09.2019 / 10:17

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта на пресконференция в централата на ГЕРБ, че не съжалява, че през годините е подкрепял омбудсмана Мая Манолова, въпреки че е получавал упреците на партията си.

На събитието между ГЕРБ и СДС двете партии обявиха, че ще подкрепят кмета на Монтана Златко Живков, който се кандидатира за шести мандат и ще се явят на местните избори с обща листа за общински съвет. Борисов заяви, че със сигурност Живков може да обещава на избирателите строителството на двата обхода на пътя Ботевград- Мездра.

Според него кандидатурата на Мая Манолова не е изненада за никого. Борисов подчерта, че е помагал много повече на Манолова, отколкото на Йорданка Фандъкова и че е спрял отмъщението на ГЕРБ срещу нея за скандала с бюлетините в Костинброд преди 5 години.

„Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Точно обратното. Казах – трябва ни такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно (с нея), като омбудсман на републиката. Даже нещо повече – това, което говоря, мога да се закълна във внуците си, тя като идваше при мен и сме си говорили вика – аз искам да съм си омбудсман. И затова я подкрепях – закони, във всичко, което искаше. Сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни, а ГЕРБ я направиха омбудсман. Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-малко при мен и по-малко съм ѝ помогнал“, каза той.

В интервю за Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова, която вече обяви, че ще се кандидатира за нов мандат на вота през октомври, заяви по повод кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кметската надпревара, че за нея всички кандидати са сериозни.

„Мога да коментирам проекти за града, идеи на другите кандидати. Но в никакъв случай личностите. Важно е какво ще се представи, важни са разбира се и нашите биографии“, каза тя.

Кметът Фандъкова уточни, че решението ѝ да се кандидатира за четвърти мандат е лично и е получила подкрепата на премиера и на ГЕРБ.

По повод изказаното от нея намерение да работи с нов екип в следващия си мандат, тя поясни, че ще прибави нови хора без да се освобождава от вече допринеслите за досегашния успех.

„Имаме нужда от нови хора, нови идеи, нова енергия. След като предложа на Изпълнителната комисия (на ГЕРБ) проект на листата, ще го обявим публично, ще представим хората – както тези, които остават от досегашния екип, така и новите хора. Поканила съм хора, които са водещи експерти в различни сфери на града“, каза тя.

Йорданка Фандъкова определи местните избори като „голямо състезание“ и добави, че е готова да коментира не личности, а програми за развитие на града.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев