АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТИМА АРЕСТУВАНИ ПРИ АКЦИЯТА НА ГДБОП И ПРОКУРАТУРАТА В СТОЛИЧНИЯ КВ. "ХРИСТО БОТЕВ"

Арест
02.09.2019 / 15:30

Петима души са арестувани при акция на ГДБОП и прокуратурата в столичният квартал "Христо Ботев". Те са участници в престъпна група за лихварство.

Разследването е започнало преди месеци, но арестите са извършени днес заради трудното намиране на свидетели, обясниха от МВР.

Заместник главният прокурор Иван Гешев допълни: "Група за лихварство и рекет, това, което вие наричате. Делото е образувано от юли месец в специализираната прокуратура. Предстои колегите от специализираната прокуратура съвместно с разследващите от Главна дирекция за борба с организираната престъпност да преценят спрямо на кои и колко лица ще бъдат повдигнати обвинения".

Освен с лихварството, задържаните са се занимавали и с разпространение на наркотици. Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов: "Към момента има претърсени пет адреса, задържани са пет лица. Това бяха всичките лица, които са набелязани за задържане. Те са членовете на тази организирана престъпна група, някои от тях са в родствена връзка, две от тях са на доста крехка възраст, но въпреки всичко са пълнолетни. Три от лицата са криминално проявени. Освен с лихварството и с изнудването, и с рекета, имаме данни, че тази група се е занимавала и с разпространение на наркотични вещества тука в района".

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов: „Това е една организирана престъпна група, която се занимава с незаконна лихварска дейност. Естествено тази дейност предполага и силови действия по отношение на тези, които не си обслужват взетите заеми, така че винаги, когато реализираме такива групи, става въпрос и за силови действия, рекет, изнудване, принуда и така нататък. Към момента, мисля, че четири човека са задържани, продължават колегите, но може да са и пет, но всичко е в развитие“, заяви Маринов във Военна академия „Г. С. Раковски“, където се състоя церемония по откриване на новата учебна година.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев