АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЖАРЪТ В НОВОЗАГОРСКО Е ОВЛАДЯН, НЯМА ЕВАКУИРАНИ ХОРА

Пожарът, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, община Нова Загора.
29.08.2019 / 09:10

Сериозен пожар бе овладян снощи около Нова Загора. Горя борова гора между селата Еленово и Сокол.

„Пожарът между село Сокол и Еленово е овладян още снощи“, заяви пред БНР старши комисар Красимир Шотеров от Дирекция „Оперативна дейност, пожарна безопасност и защита на населението“, който ръководи операцията по гасенето на пожара в село Сокол.

„Останахме цялата нощ да охраняваме периметъра на пожара, за да сме спокойни, че всичко е свършено както трябва. Не се стигна до евакуиране на населението, тъй като своевременно успяхме да спрем развитието на пожара към населените места“, Каза той в предаването Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Достатъчно сили и средства се предислоцираха в района на пожара и поради тази причина успяхме да се справим навреме. Нямаше никаква опасност за населените места и за населението. Взехме мерки да се замерят и факторите на въздуха от РИОСВ-Стара Загора, в резултат на което днес ще имаме протоколи от цялостното замерване, но при първи прочит няма опасност от вредности във въздуха в населените места“, посочи той.

Изключително бързо бе организиран целият държавен ресурс, с много голяма бързина са събрани сили и средства от пожарната, от държавните горски предприятия, участвали са доброволци от населените места, както и военен с хеликоптер, който за първи път се използва тази година при пожар, и тежка техника от мини „Марица Изток 2“, допълни още Красимир Шотеров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев