АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КРЕМЪЛ СЕ НАДЯВА НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ НА Г-7 ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ

Дмитрий Песков
26.08.2019 / 12:41

Кремъл се надява на здравия разум на лидерите от Г-7 по въпроса за възстановяването на отношенията с Русия, заяви снощи пред ТАСС прессекретарят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков.

Песков увери, че Русия възстановява отношенията си с голямото мнозинство от страните от групата "и сега те се намират на доста позитивна" основа. Той даде пример с Франция и Италия и отбеляза "традиционно близките отношения (на Русия) с Германия и Япония".

Коментирайки медийните съобщения, че лидерите от Г-7 са се договорили групата да не присъединява Русия, а само да се координира по-тясно с нея, Песков заяви, че ефективната координация по въпросите на глобалната икономика и политика е невъзможна без Китай и Индия.

Междувременно европейски източник, съобщи, че вечерята на лидерите на страните от Г-7 снощи е била "доста напрегната" заради разногласия между президента на САЩ Доналд Тръмп и останалите ръководители, включително заради Русия, съобщаав Асошиейтед прес.

Източникът, пожелал анонимност, разказал, че Тръмп предложил Русия да бъде върната във формата Г-7, тъй като е голяма сила и трябва да бъде включена в дискусиите. Според други лидери обаче това не би било уместно, защото Г-7 е група на демократични държави.

(БТА)

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев