АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЧЕЛАРИТЕ С ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ В СЕКТОРА

Национална пчеларска среща "Север – юг" и 26-ият национален пенсионерски събор-надпяване
24.08.2019 / 19:23

Пчелари приеха декларация и организираха подписка за решаване на проблемите в сектора по време на 55-ата Национална пчеларска среща "Север – юг", която започна днес в планинския курортен комплекс „Беклемето“. Декларацията и подписката ще бъдат внесени още в началото на следващата седмица в Министерството на земеделието, храните и горите.

Пчелари от цялата страна се събират днес и утре в планинския туристически комплекс "Беклемето", на 55-ата Национална пчеларска среща "Север – юг". Заедно с нея там ще се проведе и 26-ият национален пенсионерски събор-надпяване.

Пчеларската среща се организира от Пчеларско дружество "Майка" – Троян, Пчеларско дружество "Лавандула" - Карлово, и общините Троян и Карлово.

Производителите на мед ще дискутират проблемите в сектора,а д-р Илиян Гечев, експерт "Болести по пчелите и биологично сертифициране", ще изнесе лекция за лечебните растения като бъдеше без алтернатива за пчелите.

Традиционно ще бъдат представени пчелни продукти със сертификат за качество, както и пчеларски принадлежности.

Двудневният национален пенсионерски събор-надпяване има състезателен характер. Тази година в него ще участват 75 художествени състава и хорови колективи.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев