АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ЗЕМЕДЕЛИЕ ЛИ? ИЗМИШЛЬОТИНА, ИСКАМЕ КИБЕРСИГУРНОСТ!

Бойко Борисов
23.08.2019 / 20:19

Премиерът Бойко Борисов определи като измишльотина информациите, че в новата Европейска комисия страната ни иска ресор "Земеделие".

"Това, което искаме, са модерните ресори - киберсигурност, управление на ИТ технологиите. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице", отсече той пред журналисти, след като откри официално рудник "Ада тепе" край Крумовград.

"За какво ти е ресор "Земеделие", там парите са разпределени ясно и точно за всички държави, какво ще направиш с ресор "Земеделие", реторично попита Борисов.

Според него някой пуска тези слухове, за да излезе след това, че все едно не са ни дали този ресор.

"Ресорът, който е сега, плюс разширение към него", така премиерът обобощи желанията на страната ни. В момента Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество".

Борисов каза, че предстои във вторник Габриел, която МС отново номинира за комисар, да се срещне с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Премиерът коментира и инвеститорския интерес към строителството на АЕЦ "Белене".

"Толкова години Ковачки и БСП работиха заедно, години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, ако "Росатом" е близка до него, те просто в отчаянието си не знаят какво говорят тези хора. Една година труд съм вложил, за да докарам едновременно французи, руснаци, германци, за да можем да построим АЕЦ "Белене", каза Борисов. Той посочи, че след като реакторите на АЕЦ "Козлодуй" спрат работа, "ще увиснем само на въглищата".

В отговор на въпрос финансовият министър Владислав Горанов посочи, че НАП има достатъчно пари, за да плати глобата, която КЗЛД се очаква да й наложи заради изтичането на лични данни на над 5 млн. българи.

"Това няма да се отрази на бюджета, ще се отрази на съдбата на тези терористи, които атакуваха системата", коментира Горанов. По думите му в НАП вече са направени достатъчно кадрови промени - две оставки на отговарящите за ИТ-сигурността.

По-рано премиерът каза, че през март догодина 2700 лв. ще бъде средната заплата в рудника, който добива злато. По думите му с развитието на регионите много българи се връщат по родните си краища.

"Желая ви още по-големи заплати, защото работниците са нашето бъдеще. Те носят Брутния вътрешен продукт", коментира Борисов на церемонията.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/08/23/borisov-zemedelie-li-izmishliotina-iskame-kibersigurnost.420629

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев