АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИЛ КЛИНТЪН ХОДИЛ 26 ПЪТИ ДО ПЕДОФИЛСКИЯ ОСТРОВ НА ЕПЩАЙН С ЧАСТНИЯ МУ САМОЛЕТ

Портрет на Бил Клинтън с рокля украсява имението в Манхатън. Снимка: Туитър
19.08.2019 / 23:37

От съдебните документи, които по странно съвпадение бяха публикувани точно в деня на смъртта на Епстайн, става ясно, че финансистът е нещо като много скъп сводник. В списъка на познати и клиенти на милиардера влизат бившият губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън, екссенаторът Джордж Мичъл, собственикът на марката бельо на “Виктория сикретс” Лесли Уекснър, членове на британското кралско семейство и дори физикът Стивън Хокинг. Партитата, които продължавали с дни, пък се провеждали на остров Литъл Сейнт Джеймс в Карибско море. Гостите и момичетата, които щели да ги обслужват по време на оргиите, летели дотам с частен “Боинг 727”, станал известен като “Лолита Експрес”. Според регистъра на самолета Бил Клинтън се е возил на него 26 пъти.

Мистериозната смърт на милиардер педофил с много дебели и високопоставени връзки скандализира САЩ. Финансистът Джефри Епстайн, който често свиквал развратни вечеринки с принцове и президенти в гигантското си имение, изненадващо се обеси в килия със строг режим.

Плъзнаха слухове, че Епстайн е убит заради свои грехове от миналото по поръчка или поне със знанието на високопоставените си приятели, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп, бившият държавен глава Бил Клинтън и британският принц Андрю.

Малко преди милиардерът да поеме дъх за последно, ръководството на затвора неочаквано сваля специалното наблюдение на Епстайн, което му било наложено именно заради негов предишен опит за самоубийство. Кой има полза от смъртта на милиардера и чии мръсни тайни той никога няма да разкрие?

66-годишният богаташ бе намерен обесен в 6,30 ч сутринта на 10 август. В килията му нямало видеонаблюдение. Без обяснения обитателят на съседната килия бил преместен по-надалеч само ден по-рано. Освен това надзирателите работели извънредно за пореден ден и въпреки изискванията не обикаляли на всеки 30 мин.

Джефри Епстайн наистина знаеше твърде много. Педофилът създава цяла структура, която вербува непълнолетни момичета да стават проститутки или да забавляват гостите на пищните развратни купони, които организира в луксозните си имоти.

От съдебните документи, които по странно съвпадение бяха публикувани точно в деня на смъртта на Епстайн, става ясно, че финансистът е нещо като много скъп сводник. В списъка на познати и клиенти на милиардера влизат бившият губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън, екссенаторът Джордж Мичъл, собственикът на марката бельо на “Виктория сикретс” Лесли Уекснър, членове на британското кралско семейство и дори физикът Стивън Хокинг.

Гнездо на разврата става имението на Епстайн в Горен Ийст Сайд на нюйоркския Манхатън, чиято площ е 4500 кв. м. Луксозният имот се оценява на $ 77 млн.

Партитата, които продължавали с дни, пък се провеждали на остров Литъл Сейнт Джеймс в Карибско море. Гостите и момичетата, които щели да ги обслужват по време на оргиите, летели дотам с частен “Боинг 727”, станал известен като “Лолита Експрес”. Според регистъра на самолета Бил Клинтън се е возил на него 26 пъти.

Част от сексробините били превозвани на групи с луксозната яхта “Лейди Гислейн”, очевидно кръстена на дъщерята на приятеля му Робърт Максуел, някогашен приятел на Тодор Живков (повече за българската връзка - в карето).

66-годишният осъден педофил няма висше образование. В средата на 70-те г., докато бил учител по математика и физика в частно училище в Ню Йорк, родител на негов ученик му предложил работа на Уолстрийт. Епстайн бързо се издига до финансов съветник на най-богатите.

Не след дълго учителят, превърнал се във финансов гуру, започва да живее в охолния свят на отбраното общество. Разполага с вила на Палм Бийч, ранчо в Ню Мексико, апартамент в Париж, остров в Карибско море и най-голямото частно жилище в Ню Йорк.

Паважът пред дома му е единственият, който не замръзва в целия Ню Йорк, защото е с отопление.

По време на претърсването на дома на Епстайн в Манхатън властите намерили заключен сейф. В него били скрити диаманти, огромно количество пари в брой и фалшив паспорт, в който Епстайн е с друго име и представен като жител на Саудитска Арабия. В сейфа били намерени и подредени по азбучен ред папки с голи снимки на момичетата, станали жертва на милионера.

Ексцентричен портрет на бившия президент на САЩ Бил Клинтън с рокля също украсява имението в Манхатън. На картината Клинтън позира в Овалния кабинет, носи червени обувки на висок ток и е със синя рокля - подобна на тази на Моника Люински. Картината със заглавие “Искам те” е рисувана от художника Петрина Раян-Клайд. Не е ясно дали Епстайн е купил оригинала, или си е окачил копие.

Покойният финансист притежаваше 15 скъпи коли и два самолета “Гълфстрийм”. По сметките му има най-малко половин милиард долара.

Частният рай на Епстайн се намира източно от остров Сейнт Томас - един от най-популярните от Американските Вирджински острови. Стопанинът му го наричал “Литъл Сейнт Джефрис”, докато местните му дали други прякори - “Островът на педофилите” и “Островът на оргиите”. На един от хълмовете на покритото с палми райско кътче се издига приличаща на замък постройка, боядисана в бяло и синьо, над която се вее американското знаме.

 

Епстайн купува островчето през 1998-а за $ 7,95 млн., след което прокарва шосета, сади множество 12-метрови палми, изгражда няколко вили и приличаща на храм постройка, покрита с оцветен в злато купол.

Според обвинението голяма част от оргиите с тийнейджърки ставали в своеобразния храм на острова. Позлатеният купол обаче бе отнесен от урагана Ирма през 2017 г. В него имало звукоизолирана стая за масажи и подземие.

Бивш служител, пожелал анонимност, разказва, че Епстайн имал 5 лодки, включително голям ферибот, с който всеки ден транспортирал до 200 работници от Сейнт Томас до имението си. Мъжът споделя, че сред тях редовно имало млади момичета, които обаче приличали на 18-годишни.

Подчинените на Епстайн описват почивките на господаря си като нещо, приличащо на дзен терапия. Богаташът бродел гол до кръста, облечен в шорти и с джапанки, а музика като за медитация струяла навсякъде. На басейна се излежавали дами без бански костюми. Желязно правило на работодателя било никога никой от персонала да не попада в полезрението му.

Друга странност на Епстайн бил интересът му към пиратските съкровища. Милиардерът плащал по $ 100 за бутилка от ром, $ 1000 за здрава чиния и $ 500 за счупена, но ако била запазена повече от половината.

Педофилът имал необичайна мечта - да прочисти човешката раса с ДНК чрез оплождане на жени в огромното му ранчо в Ню Мексико, разказва Ем Ес Ен.

Визията на Епстайн отразява дългогодишното му увлечение по т. нар. трансхуманизъм - идея за подобряване на човешката популация чрез технологии като генно инженерство и изкуствен интелект.

Използвайки своите връзки и харизма, мултимилионерът се внедрява в елита на научните среди в САЩ. Привлича редица изтъкнати учени, сред които носителя на Нобелова награда за физика Мъри Гел-Ман, открил кварка, теоретичния физик Стивън Хокинг, палеонтолога и еволюционен биолог Стивън Джей Гулд, невролога Оливър Сакс, молекулярния инженер Джордж М. Чърч, работещ за идентифициране на гени, които биха могли да бъдат променени, и теоретичния физик Франк Вилчек, също нобелов лауреат.

Групата се събирала в имението в Манхатън. Там шампанско “Дом Периньон” и скъпи вина се леели на корем, въпреки че самият Епстайн не пиел. Той бил и домакин на обеди в програмата на университета “Харвард” за еволюционна динамика, която лично стартирал с дарение от 6,5 милиона долара.

Други учени присъствали на конференции, спонсорирани от Епстайн, на Вирджинските острови и били гости на частния му остров там. Стивън Хокинг бил забелязан да се качва в подводница, която Епстайн наел.

Влиятелният финансист бе арестуван в началото на юли след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което Епстайн сключва през 2008 г. с тогавашния прокурор на Маями Алекзандър Акоста. Тогава богаташът се призна за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че подтиквал и доставял с цел проституция най-малко 40 момичета на възраст под 18 години. Споразумението сложи край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епстайн. Вместо това той бе осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви. През февруари т.г. обаче министерството на правосъдието на САЩ започна разследване на сделката, а съдия от Флорида постанови, че федералните прокурори нарушили закона, като не са информирали жертвите на Епстайн за споразумението.

След като се издига до президент на САЩ, Тръмп назначава за свой министър на труда не кого да е, а именно бившия вече прокурор Алекзандър Акоста. След подновеното разследване Акоста трябваше да подаде оставка на фона на обвиненията, че е оставил педофила да се измъкне.

Тръмп твърди, че едва познава финансиста. Американската тв Ен Би Си обаче откри в архивите си видео от 1992 г. от клуба на Тръмп в Палм Бийч, Флорида. На партито Тръмп и Епстайн обсъждат жените, които танцуват пред тях.

В деня на смъртта на Епстайн съдът разпространи над 2000 стр. от обвинителния акт. Най-подробни са показанията на американката Вирджиния Робъртс, която сега е на 34 години, живее в Австралия, омъжена и майка на 3 деца.

Тя разказва, че богаташът я държал в плен като сексробиня през 1999 г. Именно Гислейн Максуел наредила на 15-годишната тогава девойка да прави секс с поне 5-6 известни мъже, включително със сина на кралица Елизабет II - британския принц Андрю. “Като малка бях заставена да бъда сексуална робиня на принц Андрю. Между 1999 г. и 2002 г. с мен и множество други непълнолетни момичета се извършваха оргии”, заявява Робъртс и допълва, че ФБР е прикривало милионера и влиятелните му приятели.

Принцът спал с непълнолетното момиче три пъти - в Лондон, Ню Йорк и на Карибите. Бъкингамският дворец няколко пъти категорично отрече обвиненията.

В мрежата обаче плъзна снимка, на която 17-годишната Вирджиния е заедно с принц Андрю - той я е прегърнал през кръста. Снимката била направена в лондонската къща на Гислейн Максуел, която се вижда усмихната на заден фон.

“На 14-годишна възраст бях сексуално малтретирана от Епстайн. Още имах брекети по зъбите, когато заедно с много други момичета бяхме водени в имението му”, разкрива друга от жертвите, Кортни Уайлд.

От документите на делото става ясно, че най-малко 40 непълнолетни момичета са били водени в имението на Епстайн с цел секс, интимни масажи или заснемане на голи снимки. В обвинението се твърди още, че жертва на трафик на хора станали стотици, може би дори хиляди непълнолетни момичета.

Ключова роля в издевателствата на Джефри Епстайн изиграва британката Гислейн Максуел. Тя е дъщеря на мистериозно загиналия на яхтата си милиардер Робърт Максуел, някога приятел на Тодор Живков.

57-годишната дъщеря, известна най-вече с прочутия си произход, се сприятелява с Джефри Епстайн след кратка връзка с него през 1992 г. Оттогава в продължение на години издирвала за неговите нужди млади момичета, които обучавала на сексуални умения.

Гислейн е едно от осемте деца на британско-еврейския медиен магнат Робърт Максуел, който през 1991 г. загива при мистериозни обстоятелства на яхтата си. Той неведнъж посещава България през 80-те години и бе приятел на Тодор Живков.

Максуел става и съветник на премиера Андрей Луканов след 10 ноември 1989 г. Двамата се срещат 8 седмици преди милиардерът да “падне” от яхтата си близо до Канарските острови на 3 ноември 1991 г.

Официалната версия е, че падането е станало случайно и по невнимание. По-популярната версия е, че Максуел е бил убит, тъй като е замесен в различни операции на тайните служби на Великобритания, Русия и Израел. Така смята и дъщеря му Гислейн.

Веднага след смъртта му Гислейн отива на мястото, за да се запознае с документите и записките от разследването. “Той не се е самоубил. Това просто не е в съответствие с неговия характер. Мисля, че е убит”, коментира тя през 1997 г.

Към момента на смъртта си Робърт Максуел е затънал в дългове и затова посегнал на пенсионния фонд на служителите си. След смъртта на баща си Гислейн Максуел заминава за САЩ, за да се измъкне от британската жълта преса.

Според различни публикации тя живее в апартамент с изглед към Сентръл парк. В същото време има и офис за недвижими имоти на Медисън Авеню. Твърди се, че Гислейн още тогава създава връзки с дъщерята на Тръмп - Иванка. За кратко време тя става изключително познато лице в американския елит. Гислейн изиграва и водеща роля за кампанията на Хилари Клинтън за президент.

Джефри Епстайн веднъж нарекъл Гислейн Максуел своя “най-добра приятелка”. Списание “Венити феър” твърди, че тя е негова дясна ръка и организирала голяма част от живота му.

Източник: "24 часа"

Заглавието е на "Гласове"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев