АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАДЪРЖАН Е СОБСТВЕНИК НА ЗАВЕДЕНИЕ В СОФИЯ, КЪДЕТО СНОЩИ ВИЛНЯХА ХУЛИГАНИ

Ивайло Иванов
13.08.2019 / 12:26

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е задържан единият от собствениците на популярно заведение в София, в което снощи е имало хулигански прояви и сплашване. Установени са трима от шестимата преки извършители, един от тях е задържан, днес се очаква и останалите да бъдат задържани. Основната версия, по която се работи, е неуредени бизнес отношения. Няма сигнал в МВР за нападението над заведението, органите на реда са се самосезирали след качени в социалните мрежи видеозаписи.

Главният секретар на МВР беше категоричен, че държавата няма да толерира вандалски и хулигански прояви, характерни за отминали вече времена:

"Тъй като е недопустимо в 2019 г. да се случват такива неща в заведение, което се посещава от много хора, в столицата. Тези времена отдавна са отминали. В лицето на професионалното и политическото ръководство на Министерството, ръководството на държавата, заявявам категорично, че ние няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме. И поръчителите, и извършителите на това деяние ще понесат своите последствия".

Да се изясни случаят настоял и лично премиерът Бойко Борисов.

Ивайло Иванов е категоричен, че вместо да оповестяват случая в социалните мрежи, собствениците е трябвало да сигнализират МВР. Не е поискана и полицейска защита от тях.

"Нормално е човек, когато се страхува, да се обажда в полицията, а не да пуска записи във фейсбук и да излиза да говори насам-натам. Фактът, че те не са подали сигнал, означава, че не са искали да се намеси МВР и държавата".

Към момента се знае, че заведението е използвано само за терен, където да се извърши сплашването. Неуредените бизнес отношения са за друг вид дейност.

Шестима са били преките извършители. Трима са установени. От тях само един е с регистрация в МВР.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев