АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТПАДАТ ВИЗИТЕ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ СТУДЕНТИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД

Прием на студенти
12.08.2019 / 13:13

Отпадат визите за чуждестранни кандидат-студенти с български произход. Това става ясно след изпратено писмо от посолството на България в Белград до гимназията и до културно-информационния център в Босилеград. С него се съобщава, че е отпаднало изискването за визи тип „Д“ за чужденци с български произход, които са приети като студенти в редовна форма на обучение във висшите училища в България. Това каза за БНР директорът на гимназията Владимир Григоров.

Изменението е в съответствие с политиката на България за улесняване на влизането и пребиваването на чужденци от български произход на територията на страната с цел обучение, се казва в писмото. Отпадат допълнение на Закона за българските лични документи, обнародван в ДВ, бр. 58 от 23.07.2019 г., като е направено изменение, съгласно което е разрешено продължително пребиваване, без да е необходимо je да притежават виза за дългосрочно пребиваване.

Как беше досега - директорът на гимназията в Босилеград Владимир Григоров:

"Да. Досега се вадеше виза, до три месеца беше възможно да се седи без виза, в този период да се съберат документи и да се подадат документите в консулството в Ниш и да се получи виза. Сега това вече няма да е така".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев