АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НАЦИОНАЛНИЯ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР-НАДПЯВАНЕ „КАРАНДИЛА ПЕЕ“

„Карандила пее“
04.08.2019 / 11:09

20-ото юбилейно издание на традиционния летен събор „Карандила пее“ бе открито вчера от кмета на община Сливен Стефан Радев.

В словото си кметът подчерта значимостта на събития като тези, които продължават да събират хора от различни краища на България в името на хубавата българска песен.

„Поздравявам ви за примера, който давате на младите как истински да се забавляват и сплотяват, обединени от обща страст - музиката. Запазете този неугасващ и съзидателен дух, бъдете ни опора и занапред. Приветствам ви на това знаково за Сливен място. Нека днешният ден остави незабравими спомени в сърцата ви и разказвайте на близки и приятели за магията на сливенския Балкан. Бъдете здрави, все така изпълнени с енергия, настроение и вяра в днешния и в утрешния ден“, заяви още кметът Радев.

Приветствия към участниците и гости на събора отправиха още председателят на общинското и областно ръководство на ,,Съюза на пенсионерите 2004” - Сливен и зам.-председател на Централния съвет на ,,Съюз на пенсионерите 2004” - София Пенка Симеонова, зам.-областният управител Димитринка Петкова и депутатът Кольо Милев.

Съборът е традиционен и е част от културния календар на Община Сливен.

И тази година той събра представители на пенсионерските клубове от цялата страна. За всеки изпълнител са предвидени сувенир и диплом за участие.

Сред официалните гости на откриването бяха още зам.-областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и един от заместниците му Деян Дечев, народният представител Кольо Милев, зам.-кметът Пепа Чиликова, общински съветници, общественици, кметове на населени места и граждани.

ХХ Национален фолклорен събор – надпяване „Карандила пее“ продължава.

Проявата се организира от Община Сливен и „Съюз на пенсионерите 2004“ – Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев