АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КРИСТИЯН БОЙКОВ МОЖЕ ДА СТАНЕ СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО В АФЕРАТА НАП

Кристиян Бойков
02.08.2019 / 12:56

На изключителен обрат по делото за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите можем да станем на някои от следващите етапи от разследването. Новината е съобщена за Нова лично от главния комисар и шеф на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

"Това е едно 20-годишно момче. Вероятно иска да бъде известен, може би е бил подведен от работодателите си. Много са нещата, които биха могли да допринесат за това негово решение. Но аз мисля, че в определен етап от досъдебното производство той може и да придобие друго качество. Например - на свидетел", заяви Спиридонов.

Той е потвърди и разкритието си от сутринта - атаката е поръчка от външен за фирмата "ТАД Груп" човек, а разследващите знаят кой е той. Въпреки това, името му няма да бъде обявено пред обществеността, а ще бъде казано в съда.

В момента Кристиян Бойков е основен обвиняем по делото за кибертероризъм, като той е сочен за физическият извършител на престъплението. Той беше пуснат на свобода под гаранция срещу 20 000 лева, а другите двама обвиняеми - собственикът на фирмата Иван Тодоров и търговският директор Георги Янков съответно срещу 100 000 лв. и 20 000 лв.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев