АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА ПУБЛИКУВА ЕГН-ТАТА НА БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ И ЦАЦАРОВ

 Това е снимката с ЕГН-тата, заличени от "Дневник".
02.08.2019 / 09:27

В усърдието си да изкара обвиняемите от "Тад груп" виновни, специализираната прокуратура допусна гигантски гаф - публикува ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски. Това стана, след като обвинението реши да докаже тезата си, че хакерската атака в НАП е направена от ”ТАД-Груп” и разпространи СРС. Именно в него фигурират личните данни на тримата, което е тотално погазване на закона за личните данни.

Снимката, на която те фигурират, беше разпратена с още 12 файла с доказателства плюс снимков материал до десетки медии с твърдението, че от файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които според държавното обвинение биха навредили интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Снимки от самата разработка бяха разпространени едно към еднои от медиите, свързани с Делян Пеевски. Те оставиха личните данни на тримата, без да се съобразят с изискванията на закона.

По-късно личните данни на Борисов, Цацаров и Пеевски бяха изтрити от сайта на прокуратурата, но така или иначе те вече са разпратени до десетки медии.

Друго грандиозно нарушение е фактът, че разследващите за първи път официално разкриват огромна част от доказателствата, събрани в досъдебното производство. Тези факти би трябвало да фигурират само и единствено в папките на делото, но в опита си прокуратурата да замаже вчерашният скандал с изявлението на шефката на звеното по „Антитероризъм“, от ведомството решиха да погазят законите на страната и да разпространят секретни данни. По силата на закона специалните разузнавателни средства са секретни данни.

Прокурорите допуснаха и трети тежък гаф - пуснаха връзка към сайт, на който се виждат данните на 2099 магистрати.

Малко по-късно спецпрокуратурата уведоми медиите за друга своя грешка - че протестира мярката за неотклонение "парична гаранция" единствено на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, не и на другите двама обвинени, както съобщи по-рано.

Източник: Дневник, Фрогнюз

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев