АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АДВОКАТ ИНА ЛУЛЧЕВА: ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ДА ВЪЗДЕЙСТВА ЧРЕЗ МЕДИИТЕ

Ина Лулчева
02.08.2019 / 08:13

"Ако прокуратурата искаше да представи нещо, трябваше това да е пред съда - създаде се впечатление, че прокуратурата иска да въздейства чрез създаване на негативно обществено мнение".

Това заяви адвокатът на Тодоров - Ина Лулчева пред bTV по повод изпратените от прокуратурата до медиите снимки и надписи с обяснението, че това били доказателства по делото. Информацията - снимки от видеокамери и изречения, които обясняват какво правят тримата обвинени за съпричастност към изтичането на данни от НАП, е във връзка с протеста на Апелативна прокуратура за мярката на обвините.

Безпрецедентно е писмото, с което от прокуратурата изпращат отделни снимки и фрази във връзка с обвинението към Иван Тодоров - собственик на "Тад груп", обвинен в кибертероризъм заради изтичането на личните данни на над 5 млн. българи от Националната агенция по приходите (НАП).

В писмото, с което прокуратурата изпраща до медиите не пише, че тези снимки са да се информира обществеността, а да се обоснове теза, която съдът не прие на първата инстанция. Това е опит за формиране на обществено мнение, категорична е адвокат Лулчева.

Иван Тодоров, както и съдът твърди че няма нищо общо с това престъпление.

Има директива за прилагане на невиновност, според която не се допуска разпространяване на такива твърдения, припомни защитникът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев