АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАБХ ЗАПОЧВА ДНЕС ПРОВЕРКИ ОКОЛО СВИНЕКОМПЛЕКСИТЕ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ЗА АФРИКАНСКА ЧУМА

БАБХ
01.08.2019 / 08:51

Във връзка с усложнената епизоотична обстановка в страната заради разпространението на африканската чума по свенете областният управител на Ловеч Ваня Събчева свиква днес кризисния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, по време на което ще се обсъждат и приемат мерки, за да не се допуска заразата на територията на областта и ще стане ясно дали и там ще бъде обявено бедствено положение заради опасността от пренасяне на болестта в региона.

„Към момента в област Ловеч няма регистрирано огнище, но има опасност и за това ще видим мерките, които предлага директора на Дирекцията по безопасност на храните и заедно ще вземем това решение, ако е необходимо, и ще доведе до предотвратяване на възникване на огнище и до по-лесно изпълнение на мерки ще вземем такова решение“, поясни областният управител на Ловеч Ваня Събчева.

Очаква се от днес Агенцията по безопасност на храните да започнат проверки в населените места от Северна България, които попадат в 20-километровата санитарна зона около индустриалните свинекомплекси, след като вчера изтече срокът стопаните доброволно да умъртвят домашните си прасета отглеждани в т.нар. "заден двор".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев