АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: В БЪЛГАРИЯ НЕДОВОЛНИТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

Президентът Румен Радев
31.07.2019 / 23:01

Всички знаем, че в България недоволните са повече от протестиращите. С тези думи президентът Румен Радев коментира последните събития в държавата, свързани с избора на главен прокурор, пробива в системата на НАП, кризата с чумата по свинете и сделката със САЩ за изтребителите F-16. Държавният глава отговори кратко на въпроси на журналисти преди да влезе в среща с представители на институциите, които отговарят за овладяване на ситуацията с чумата по свинете.

За мен е изключително важно в настоящия момент държавата да демонстрира своята отговорност и способност да се справи с африканската чума по свинете, защото тя засяга не само бранша, но и всички българи.

Това каза президентът Румен Радев на откриването на среща с представители на държавните институции във връзка с кризата с африканската чума по свинете, предаде Агенция "Фокус".

"Кризата по свинете е само част от общата кризисна ситуация в страната, свързана и с пробива в НАП, засегнал пет милиона български граждани, и с неизгодните в правно и финансово отношение договори за F-16, засягащи в перспектива всички българи, с набиращите енергия протести за избора на нов главен прокурор. Всички знаем, че в България недоволните са много повече от протестиращите", каза президентът.

Радев допълни, че тази криза засяга хилядите българи, които разчитат на домашните животни за прехраната си.

„Дълбоко съм убеден, че можем да се справим с обединените усилия на всички институции, на местната власт, на бизнеса, на браншовите организации и на всички български граждани, за които е необходима отворена и мотивирана информационна кампания", каза той.

Срещата на "Дондуков" 2 по инициатива на държавния глава започна в 15.00 часа. На нея присъстват представители на институциите, които са ангажирани с предприетите действия за овладяване на кризата с разпространението на африканска чума по свинете.

Ще бъдат обсъдени рисковете, финансовите и социални последици, както и очакваните резултати от предприетите мерки.

В срещата участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

Поканени са и представители на Министерството на вътрешните работи, на Министерството на отбраната, на Държавна агенция „Национална сигурност“. От Българския ловно-рибарски съюз и Националното сдружение на общините в Република България също присъстват на срещата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев