АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ОСИГУРИ БЕЗПЛАТНО СМЯНА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, ИСКА НИНОВА

Корнелия Нинова
26.07.2019 / 14:34

"Изтичането на лични данни на над 5 млн. българи е прецедент. Ситуацията е кризисна. Вчера НАП публикува приложение, с което всеки може да провери дали има неправомерно изтичане на личните му данни. От вчера десетки хиляди българи са проверили и имат изтичане на данните им. Правителството действа неадекватно в тази ситуация и не предприема никакви мерки и затова ние поемаме инициатива", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсук.

"Трябва да се гарантира сигурността на хората, на тяхната собственост и финансовите им средства. Държавата да си поеме отговорността, защото именно държавата и правителството не можаха да опазят личните данни. Днес внасяме проект за решение в парламента, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане. Предлагаме това да бъде извършено в 3-месечен срок", уточнява Корнелия Нинова.

"Днес ще изпратим писма-покани за срещи с Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет за разговори. Търсим тяхното професионално мнение за намиране на решения, ако трябва и законодателни такива, за да гарантираме да няма злоупотреби с личните данни на хората и те да не бъдат ощетени с продажби на имоти, прехвърляне на собственост, теглене на кредит и други. След като управляващите са безсилни, ние поемаме инициативата и започваме тези действия", завършва Корнелия Нинова.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев