АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ИНСПЕКТИРА СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „МАК“

Ремонт
26.07.2019 / 13:40

Кметът Стефан Радев днес посети строителната площадка за обновяване и модернизиране на детска градина „Мак“. По време на срещата с фирмата-изпълнител на ремонта бяха обсъдени извършените до момента дейности по обекта. Според управителя й Стайко Димитров строителният процес протича по предвидения график и ще приключи през месец септември.

Обновяването се извършва по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в град Сливен“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Официалният старт беше даден в края на октомври миналата година. Сградата е обявена за паметник на културата. Дейностите включват основен ремонт на външните фасади, благоустрояване и оборудване, както и на прилежащото и дворно пространство. Ще бъде положена топлоизолация от вътрешната страна на стените, разширяване на спалните помещения, ремонт на останалите пристройки, включително соларна система за осигуряване на гореща вода и изцяло нов физкултурен салон.

По думите на кмета Стефан Радев изпълнението на обекта е едно най-трудните, тъй като се извършва цялостна реконструкция на сградата. Той допълни още, че по този проект в момента се реновират още три детски градини. Това са ДГ „Детство“, ДГ „Зорница“ и ДГ „Вержин и Хаик Папазян“.

„Надявам се наесен да посрещнем децата в една изцяло обновена детска градина“, заяви в заключение кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев