АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" ЩЕ ПОИСКА ОБРАЗУВАНЕ НА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ ИВАН ГЕШЕВ

Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ
24.07.2019 / 09:44

Христо Иванов определи като абсолютен абсурд "Демократична България" да има политическа връзка с хакерската атака срещу НАП и заяви, че партията ще внесе предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев.

"Г-н Гешев направи силно внушение за това, че по някакъв начин "Демократична България" стои зад пробива в сигурността на НАП, което е изключително проблематично, само по себе си, като внушение. Защото ние сме политическата сила, която най-много настоява за това в България да има реална киберсигурност", каза председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ. Изявлението му е реакция на интервюто по БНТ със заместник-главния прокурор и до момента единствен номиниран за следващ обвинител номер 1 Иван Гешев.

Христо Иванов припомни срива в Търговския регистър и необходимостта от мерки, за които още тогава са призовали.

Ние сме политическата сила, която настоява за спазване на правата на хората, това е атака срещу ядрото на нашите политически убеждения, каза Иванов.

Утре от "Демократична България" ще внесат предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев. Ще продължат да настояват и за това кандидатурата на Гешев за следващ главен прокурор да бъде оттеглена.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев