АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЕС: В УКРАЙНА ИМА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПРЕПЛИТАНЕ НА БИЗНЕС И ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ

Избори в Украйна
23.07.2019 / 15:53

Службата за външна дейност на ЕС отбелязва, цитирайки предварителна оценка на ОССЕ за изборите в Украйна, че има информация за купуване на гласове и преплитане на бизнес и политически интереси, които са диктували тяхното отразяване в медиите.

"Важно е украинските власти да се справят с тези недостатъци на базата на препоръките на ОССЕ за следващите избори", се отбелязва в изявление на службата. В него се подчертава, че ЕС очаква необходимите реформи от страната, в т.ч. и по-нататъшното укрепване на върховенството на закона, борбата срещу корупцията, енергийната и макро-икономическата стабилност, които ще облагодетелстват украинските граждани.

"Украинският народ за пореден път даде силен мандат за реформи през следващите 5 години. Сега новите власти трябва да оправдаят тези очаквания", се подчертава в изявлението.

http://bnr.bg/post/101147341/slujbata-za-vanshna-deinost-na-es-v-ukraina-ima-kupuvane-na-glasove-i-preplitane-na-biznes-i-politicheski-interesi

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев