АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ЗА ХАКЕРА НА НАП: ИМАМЕ УНИКАЛНИ МОЗЪЦИ

Бойко Борисов
17.07.2019 / 13:15

Премиерът съжали, че младежът сега ще бъде разследван, вместо привлечен да работи за държавата, съобщава Нова телевизия.

Задържаният за пробива в НАП е много образован и кадърен младеж, който е искал да докаже публично уменията си, стана ясно от коментара на премиера Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. Борисов не скри възхищението си от способностите на хакера и съжали, че не е бил привлечен по-рано да работи за държавата.

"Уникален е! Да докажеш, че имаш умения! Имаме уникални деца, защото той е младеж. Имаме истински вълшебници. Те са много млади и много кадърни. Такива киберзащити..., че ако той работи за държавата...!", възкликна министър-председателят в началото на правителственото заседание. Борисов съжали, че сега хакерът ще бъде разследван, вместо привлечен да работи за държавата.

Той обърна внимание на финансовия министър Владислав Горанов да вдигне заплатите на такива IT специалисти, за да може хем да не нанасят щети на държавата, хем да работят за системите на сигурността и службите, добавя Нова телевизия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев