АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГАЛИНА ГЕОРГИЕВА Е НОВИЯТ ЧЛЕН НА СЕМ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КВОТА

Галина Георгиева
17.07.2019 / 13:09

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на парламента, съобщи БГНЕС. Георгиева бе предложена за поста от председателя на парламентарната комисия по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в зала получи подкрепата 97 народни представители. 57 гласуваха с „против“, 24 се въздържаха. Тя трябва да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича.

Галина Георгиева е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалният си опит е придобила работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПОФОН.

Другият кандидат бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от БСП, но тя не получи необходимия брой гласове. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Настоящият председател на СЕМ е София Владимирова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев