АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛОВ СЕ ПАЗИ ДА СЕ ОБЯСНЯВА ЗА ШЕФА НА ЗАТВОРИТЕ

Данаил Кирилов
04.07.2019 / 09:35

Дайте ми възможност да се предпазя от основания в този период. Заповедта не е връчена заради болничен. Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов по повод решението му да уволни шефа на затворите у нас Васил Миладинов.

По думите му вероятно Миладинов се е разболял след като е станало ясно, че ще му бъде връчена заповедта за уволнение.

Имам правната възможност да обжалвам този болничен лист, но няма да го направя, поясни Кирилов.

Той обясни, че е издал заповед за заместване и очаква становището и на главния комисар. Правосъдният министър е категоричен, че има нужда от укрепване на управлението в този период.

Кирилов отбеляза, че причините за уволнението на шефа на затворите са много.

В системата има множеството проблеми - с храненето, с достъпа до телефонни услуги, с продажните цени в лафките в затворите и др., допълни той.

По отношение на разпределението на дела на Търговската колегия на Върховния касационен съд (ВКС) правосъдният министър отново подчерта, че няма система, която не може да бъде манипулирана.

Данаил Кирилов обаче не пожела да отговори на въпроса дали има съмнение за разпределение на конкретни дела към конкретни съдии.

За проверките, които КНПКОНПИ направи за апартаментите на властта, той подчерта, че неговото дълбоко убеждение е, че този орган работи и чрез него се връща доверието на хората в системата.

Колкото и да беше скандална битката "Апартамент гейт", тя е част от възстановяването на довеиеро към системата, убеден е Кирилов.

По повод разследването на "тримата големи" и това дали може подчинен да проверява по-висшестоящ от него, той поясни, че според законодателството няма кой друг да го направи.

На въпрос дали те не могат да бъдат разследвани от независим следовател, Кирилов изтъкна, че към момента Конституцията не го позволява.

По думите му обаче е изпратено запитване до Конституционния съд дали може да бъде направено изключение и проверките да се направят от независим субект.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев