АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ СЪТВОРИЛ НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ЖАНР - ПАЗАРЕНЕ НА ЖИВО ПО ФЕЙСБУК

Бойко Борисов
02.07.2019 / 12:25

Преговорите между евролидерите за ръководните постове в европейските институции не могат да бъдат на тъмно. Това заяви пред bTV политологът доц. Татяна Буруджиева, подчертавайки, че досега хората никога не са ставали свидетели на дебатите.

От своя страна политологът проф. Анна Кръстева посочи, че по време на преговорите премиерът Бойко Борисов е сътворил нов политически жанр - пазарене по "Фейсбук" стрийминг.

Видяхме два принципа на правене на политика. Единият е - ти ще помислиш за Шенген и мониторинга, ние ще те подкрепим, коментира тя ситуацията.

Доц. Буруджиева изрази мнение, че действията на българския министър-председател целят да се изложат държавните интереси и да се защитят личните позиции.

Трябва да има логика, когато напускаш определени позиции, защото премиерът очерта позицията, че Вебер е техният кандидат, те са си от ЕНП, заяви тя.

Според проф. Кръстева тежките преговори между евролидерите са знак за политическа криза.

По думи на доц. Буруджиева спорът за постовете бил логично следствие на кризата в отношенията между гражданите и политиците в Европа. Според нея гражданите не са дали възможност на евролидерите да се договарят, както досега, защото картината била много по-пъстра. Имаме нови лидери с амбиции, обобщи тя.

Припомняме, вчера европейските лидери не успяха да постигнат споразумение на извънредната среща на върха на ЕС.

Отново вчера премиерът Борисов изключи възможността Кристалина Георгиева да стане председател на Европейския съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев