АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ НА ДЪРЖАВНО ПОСЕЩЕНИЕ В КИТАЙ ПО ПОКАНА НА СИ ДЗИНПИН

Президентът Румен Радев
30.06.2019 / 11:39

Президентът Румен Радев заминава на държавно посещение в Китай по покана на колегата си Си Дзинпин. Възможностите за увеличаване на китайските инвестиции в България и насърчаването на контактите в областта на информационните технологии, туризма, земеделието, науката, образованието и културата, ще бъдат сред акцентите в разговорите на Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса.

Издигането на двустранните отношения между България и Китай на стратегическо равнище и определянето на насоки за развитието им ще бъдат сред водещите теми при срещите на президента Румен Радев с китайския държавен глава Си Дзинпин и с премиера Ли Къцян.

Българският държавен глава ще участва в Световния икономически форум в Далиен и ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“.

На 3 юли в Пекин Радев ще разговаря с китайският президент Си Дзинпин. Очаква се на срещата да бъде приета Съвместна декларация за установяване на отношения на стратегическо партньорство между България и Китай.

Радев ще посети и Шанхай, където ще изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на визитата ще се проведат и икономически форуми с участието на български и китайски компании.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев