АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ Е ОБЯВЕНО В КОТЕЛ

Река
27.06.2019 / 07:54

Бедствено положение е обявено в Котел, след като в сряда следобед ниската част на града беше наводнена. Това обяви кметът Коста Каранашев. 20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от силната вода. Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър.

Настилката по няколко от засегнатите улици на града вече не съществува, а силната вода е срутила най-малко две постройки, които местните твърдят, че са били обитаеми жилища. Хората разказаха следното за сполетялото ги бедствие: „Щяхме да умрем. Всичко се случи за един миг. Никой не можеше да влезе да ни помогне. Голяма вода беше.“

„Напълниха се къщите, а децата ми бяха сами. Водата беше над метър.“

„Стената падна. Къщата на съседите се наводни - водата беше над метър и всички мебели са отвън.“

Кметът на града Коста Каранашев каза, че ще мобилизира целия ресурс на общината за справяне с щетите от бедствието: „В момента описваме щетите. Ходим по къщите. Виждаме къде какво се е случило. Предстои организация на всички общински служители, ще помолим и Горското стопанство да ни помогне, за да може всичко, което е по пътната мрежа да бъде изнесено.

Каранашев каза, че на предстоящата сесия на Общинския съвет тази седмица ще внесе предложение за отпускане на парични обезщетения на пострадалите семейства, както и че на празника на града в събота ще открие дарителска кампания. Освен това ще разчита и на държавата за възстановяване на щетите.

http://bnr.bg/post/101137442/bedstveno-polojenie-e-obaveno-v-kotel-sled-kato-niskata-chast-na-grada-be-navodnena-ot-pridoshlata-reka

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев