АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЩЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В 41-ВAТА СЕСИЯ НА СЪВЕТА НА ООН ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА В ЖЕНЕВА

Президентът Румен Радев
24.06.2019 / 07:57

Президентът Румен Радев ще говори пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева. Държавният глава е на посещение в Швейцария, а страната ни за първи път е сред членовете на междуправителствения орган от неговото създаване преди 13 години. България беше избрана за член на Съвета на ООН по правата на човека миналата година. 180 от 188 гласували държави тогава подкрепиха българската кандидатура.

Очаква се в речта си Румен Радев да изтъкне заслугите на страната ни в спазването на човешките права в миналото и да подчертае ангажиментите, поети от България в тази област. Точно преди година САЩ напуснаха този орган на ООН заради тенденциозното, според Вашингтон, отношение към действията на Израел. Въпреки това Съветът на ООН по правата на човека си остава ключова институция, която освен другото следи и за спазването на човешките права по света.

Президентът Румен Радев ще се срещне с Върховния комисар по правата на човека, както и с генералните директори на Световната здравна и на Световната търговска организация.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев