АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДЪРЖАВНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ: БЪЛГАРИЯ НЕ ПОКРИВА МИНИМАЛНИТЕ СТАНДАРТИ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА

Трафик на хора
21.06.2019 / 13:24

Корупция в органите на реда и правосъдието продължава да спъва напредъка, а разследванията на съучастници във властта рядко водят до присъди и затвор, се казва в доклада.

Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за изкореняване на трафика на хора, но полага значителни усилия за постигането на тази цел. Това се посочва в годишния доклад на Държавния департамент за трафика на хора по света, който бе публикуван днес.

Правителството на България демонстрира като цяло увеличени усилия в сравнение с предишния период и страната остава в Група 2 по класификацията на доклада, в която 1-ва група е с най-добри резултати в покриване на стандартите. България се придвижи във 2-ра група миналата година.

Усилията на София включват присъди за две официални лица съучастници и екстрадиция за трети, отделяне на повече средства за жертвите и участие в повече международни разследвания. Но правителството не покрива минималните изисквания в няколко ключови сфери.

През 2018 г. властите са разследвали и довеждали до съд по-малко случаи на трафик. Съдилищата продължават да издават условни присъди за мнозинството осъдени трафиканти.

Липсата на познания за трафика сред официалните лица възпрепятства ефективното идентифициране на жертвите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев