АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: РУСИЯ ЗАГУБИ $50 МЛРД. ОТ САНКЦИИТЕ НА ЗАПАДА, ЕС - $240 МЛРД.

Президентът на РФ Владимир  Путин  по време традиционната "Пряка линия"
20.06.2019 / 14:32

Русия след налагането на санкциите срещу нея през 2014 г. загуби 50 млрд. долара, а загубата на Европейския съюз възлиза на 240 млрд. долара. Това обяви руският президент Владимир Путин по време традиционната "Пряка линия", в която в продължение на часове отговаря на подбрани от милиони въпроси на поданиците на Русия.

Отговаряйки на въпроса дали отмяната на санкциите ще даде нещо на руската икономика, Путин изтъкна: "Не е въпросът какво ще даде и какво няма да даде, а какво губим. Нека видим. По експертни оценки, в резултат на всички тези ограничения и санкции срещу Русия през тези години, започвайки от 2014 г., загубихме около 50 млрд. долара, а Европейският съюз загуби 240 млрд. долара, САЩ - 17 млрд. долара, имаме малък търговски оборот с тях, Япония - 27 млрд. долара."

Той добавил, че "санкциите все още се отразяват на работните места в тези страни, включително страните членки на Европейския съюз - те губят нашия пазар".

"Но и нещо получихме. А какво именно? Първо, трябваше да направим и го направихме, започнахме да използваме мозъците си за това какво и как трябва да правим във високотехнологичните сектори на икономиката, като имаме програма за заместване на вноса на стойност 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме дори онези области, в които преди не разполагахме с компетенции" добави Путин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев