АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЛАЙЗИЯ УБЕДЕНА: РУСИЯ Е ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА ЗА СВАЛЯНЕТО НА MH17

Премиерът на Малайзия Махатхир Мохамад
20.06.2019 / 14:27

Премиерът на Малайзия Махатхир Мохамад обяви, че Русия е изкупителна жертва за свалянето на полет MH17 на авикомпания Мalaysia Airlines над Донбас и постави под въпрос обективността на разследванията за бедствието, при което на 17 юли 2014 г. загинаха всички 298 души на борда, съобщава "Ройтерс".

Международният разследващ екип, създаден да разследва катастрофата, обяви вчера, че на трима руснаци и украинец ще им бъдат повдигнати обвинения в убийство.

"Ние сме много недоволни, защото от самото начало това беше политически въпрос за това как да се обвини Русия в престъпни действия", коментира Махатхир пред журналисти на правителствено събитие.

"Още преди да проучат, те вече казаха Русия. А сега казаха, че имат доказателства. Много е трудно да приемем това", настоя малайзийският премиер.

Русия заяви, че съжалява за констатациите на разследването и нарече "безпочвени" повдигнатите обвинения за убийство срещу руските заподозрени.

Махатхир изтъкна, че не смятал, че руснаците са замесени и че констатациите на разследващия екип се основавали на "слухове".

"Очаквам всеки да потърси истината", подчерта още той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев