АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШИЯТ ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА Е НА СВОБОДА СРЕЩУ 100 000 ЛЕВА

Петър Харалампиев
11.06.2019 / 14:31

Бившият председател на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев, който се разследва за продажба на удостоверения за български произход, излиза на свобода срещу 100 000 лева. Решението на Апелативния специализиран съд е окончателно, като отменя решението на предишната инстанция.

Именно изтичащият максимален срок за задържане беше един от мотивите на апелативните магистрати за по-леката мярка за неотклонение на Харалампиев, който се разследва за бизнес с удостоверения за български произход. Заради продължителността на разследването те отчетоха намаляла опасност - извън ареста той да извърши друго престъпление.

Адвокатът му Николай Кокинов нарече решението "справедливо" и обясни, че едва сега Харалампиев е поискал да напусне ареста, за да не пречи на разследването. На въпрос - как клиентът му ще събере сумата от 100 000 лева, бившият градски прокурор на София обясни: "Близките му ще събират от познати, роднини и прочие и ще внесат сумата, когато съберат парите. Не мога да кажа кога".

Харалампиев беше задържан в края на миналия октомври заедно с над 20 души, при мащабна акция на спецпрокуратура и Антикорупционната комисия. С обвинение за участие в схема за бизнес с удостоверения за български произход са само той, главният секретар на Агенцията за българите в чужбина Красимир Томов и двама посредници.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев