АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: РУСИЯ ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ОПИТИТЕ ДА СЕ ПРОВОКИРА ИРАН

Руският външен министър Сергей Лавров
11.06.2019 / 14:28

"Необходимо е да се нормализират отношенията между страните от Персийския залив, като в същото време външните играчи трябва да избягват провокиращи различия", подчерта Сергей Лавров.

Външният министър добави, че Русия предлага "конкретни идеи, които ще позволят на арабските страни от Персийския залив и Иран да установят контакти помежду си, да облекчат взаимната загриженост и да осигурят прозрачност по въпросите на военното изграждане и на военните учения".

Сергей Лавров подчерта, че тези усилия трябва да бъдат подкрепени от цялата международна общност, особено от Арабската лига, Европейският съюз и петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН.

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди международната за опитите да се провокира въвличането на Иран във военни действия. По време на редовна пресконференция той подчерта, че изолацията на Техеран допълнително засилва съществуващите напрежения в региона и може да доведе до насилствен сценарий.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев