АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

10 КАНДИДАТИ ЗА НАСЛЕДНИК НА ТЕРЕЗА МЕЙ

Тереза Мей
11.06.2019 / 08:50

Кандидатите трябваше да внасят документите за участие в битката за наследник на Мей до 17,00 часа днес.

За да участват в изборите, кандидатите се нуждаят от подкрепа от поне осем други членове на Парламента. Всички депутати от партията ще участват в поредица от вотове, за да останат двама кандидати накрая.

Първото гласуване, което ще се проведе в четвъртък, изисква 5% подкрепа (16 депутати), а второто ще изисква 10% подкрепа (32 депутати).

Бившият външен министър Борис Джонсън е фаворит за поста.

Министърът по околната среда Майкъл Гоув и външният министър Джереми Хънт днес официално ще дадат старт на кампаниите си. Те са разглеждани като основни съперници на Джонсън. Но Гоув започва кампанията си в сложна ситуация, след като през уикенда призна, че е вземал кокаин няколко пъти, докато е работил като журналист преди 20 г.

Хънт от своя страна твърди, че германският канцлер Ангела Меркел му е съобщила, че ЕС е "склонен да преговаря" за сделката за Брекзит с новия британски лидер.

Джонсън заема по-твърда позиция от Гоув и Хънт. Той е готов да извади страната от ЕС със или без споразумение. Той също отказва да изплати 39 милиарда британски лири на ЕС за "бракоразводната сметка", освен ако не получи по-добри условия от Брюксел.

Сред останалите, които са се кандидатирали, са ексминистърът за Брекзит, Доминик Рааб, вътрешният министър Садид Джавид, Лидерът на Камарата на общините на Великобритания Андреа Ледсъм и други.

Припомняме, че британският премиер и лидер на торите Тереза Мей обяви, че подава оставка. Тя ще остане премиер до избора на нов лидер.

Великобритания трябва да напусне EС на 31 октомври. Условията по излизането на страната ще бъдат основен въпрос в битката за поста председател на Консервативната партия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев