АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖЕЛЯЗКОВ ПОИСКАЛ СРЕЩА В БРЮКСЕЛ ЗА ПАКЕТ "МОБИЛНОСТ"

Росен Желязков по време на координационна среща
10.06.2019 / 21:12

Поискали сме в края на юли месец среща с новото председателството на Европейския парламент и транспортната комисия, ако към този момент имаме новоизбрани председатели. Това заяви транспортният министър Росен Желязков по време на координационна среща с част от новоизбраните български евродепутати, както и с представители на превозвачите, съобщава БГНЕС. На нея бяха обсъдени действията на страната ни по пакет "Мобилност I".

Желязков посочи, че в момента има институционална несигурност относно избора на председател на Комисията, на Европейския парламент и на транспортната комисия. Той обаче изрази надежда, че скоро ще има яснота по въпроса.

Транспортният министър подчерта, че страната ни отново ще настоява законодателното предложение по отделните досиета да бъде разгледано на първо четене. Той заяви, че България ще търси подкрепата и на други държави, с които има сходни виждания по отделните компоненти, за да се разшири кръгъг на групата на единомислещите.

Всички присъстващите евродепутати изразиха подкрепата си с министъра по въпроса.

По думи на Андрей Новаков решението да поискат отлагане на Пакет "Мобилност" е било правилно, защото 2/3 от тези, които са го внесли, вече не са в европарламента.

Това означава нови хора, с които да можем да разговаряме и да постигнем повече, отколкото със старите, заяви той и допълни, че това дава шанс за нов председател на комисията по транспорт, който да съблюдава правилата и устава повече отколкото предишният.

Новаков бе категоричен и че е изключително важно да има единомислие между всички партии по темата, което я превръща в национална задача.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев