АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕСТВИЯ В ПЕТ ГРАДА НА СТРАНАТА В ЗАЩИТА НА ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО

"Поход за семейството"
09.06.2019 / 00:38

Два протеста в столицата се проведоха срещу "София прайд". И двата са съгласувани със Столичната община. Събитията са в защита на семейните ценности под надслов "Да запазим децата от разврата".

Горещото време не отклони участниците в протеста в защита на традиционното семейство. На трибуна пред сградата на Народното събрание - бившия Партиен дом, се събраха кора, които издигнаха лозунги и сини и червени балони, за да подкрепят възпитанието на децата в традиционни семейства. Има облечени жени в булчински рокли и мъже със сватбени костюми.

Ето какво казаха присъстващите:

"Бихме искали българският народ да се осъзнае и да застане зад тези наши традиционни християнски ценности, така, че наистина децата да растат в нормални семейства, децата да имат своето място, да слушат родителите си. Родителите да имат правото да защитават своите деца и да ги възпитават."

"Не сме хомофоби. Разграничаваме грешника от греха. Грешника обичаме, а греха мразим и не искаме тази мерзост да превзема България и да нанася допълнителни проклятия върху нашата любима нация."

Към протеста се присъедини и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов:

"Нормалното нещо, което трябва да направим, е да защитим нормалното семейство, защото България, а пък и Европа се намира в демографска криза и в една такава ситуация разумната политика и разумния подход е да подкрепиш семейството, което има деца и ги възпитава".

А по-рано пред пилоните на НДК се събраха млади хора с черни фанелки-привърженици на "Национална съпротива". Ето какво казаха част от момчетата и лидерът им Благовест Асенов:

"Аз съм излезнал да пия бира с момчетата. Няма да се присъединим към шествието. Ние сме демократи."

"Нямаме нищо общо. За 12-та година по ред се борим със съществуването на содомията. Хубаво е, че и други сега са се осъзнали, макар и малко по-късно"

В 18 часе те тръгнаха на протестното си шествие по предварително съгласуван маршрут по бул."Витоша", бул."Княгиня Мария-Луиза", "Дондуков", "Цар Освободител", ул."Раковска", ул."Оборище", до Паметника на незнайния войн с плакати "Да запазим децата от разврата". Шествията са охранявани от многобройна полиция, за да не се стигне до сливането им и сблъсъци.

В Бургас шествието се провежда за 6-ата поредна година. Близо 100 души, основно представители на протестански църкви, се включиха в защита на традиционното семейство. Те издигнаха плакати „Здраво семейство, здраво общество“, „Не на джендъридеологията“ и „Всяко дете заслужава мама и татко“. Шествието премина по главната улица „Александровска“ до площада пред сградата на община Бургас. Повечето двойки бяха облечени в сватбени рокли и костюми. Те се обявиха против парада“София прайд“:

"Семейството е мъж и жена, това е Божествения модел. Това е, което трябва да знаят децата ни и в това да бъдат възпитавани."

Шествия в защита на традиционното семейство между мъж и жена се проведе в още няколко големи града в страната - Пловдив, Варна и Русе. Организатори са Националната асоциация "Поход за семейството" в партньорство с протестански църкви. Навсякъде участниците приеха обща декларация за насърчаване на семейните двойки и против джендър образованието и джендър политиките.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев