АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГДБОП ЗАДЪРЖА 10 ДУШИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И СЕКСУАЛНО ИЗНУДВАНЕ НА ДЕЦА В ИНТЕРНЕТ

Арест
31.05.2019 / 13:40

Задържаните са извършвали основно онлайн контакти с деца чрез социалната мрежа Фейсбук. Възползвайки се от детската доверчивост ги изнудвали за срещи на живо.

Педофилите са оказвали продължителен тормоз и арогантно сексуално изнудване и тормоз спрямо своите малолетни жертви - български деца от 7 до 12-годишна възраст, съобщи пресцентърът на МВР. От жилищата на арестуваните са иззети електронни веществени доказателства, документиращи престъпната им дейност, както и видео и снимкови материали с насилствени сцени над деца. Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

Претърсвания и изземвания са извършени на територията на градовете София, Кюстендил, Благоевград, Варна, Бургас, Враца, Пловдив, Стара Загора, Перник и др

Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за реализираните от тях престъпни деяния е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.

За последната една година антимафиотите от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП са партнирали на важно международно разследване на над 60 държави, координирано от Интерпол. При провеждането на международна операция „Черна китка“ са спасени над 50 деца, жертви на блудствени действия, които са били излъчвани онлайн в интернет форум, който се хоствал на територията на страната ни. След изземването от страна на ГДБОП на компютърно информационните данни от форума и преустановяване на неговия достъп е установено, че в него членували над 60 000 потребители, които наблюдавали онлайн блудствените действия с жертвите. Част от потребителите на форума били заплатили високи суми за получаване на т.нар. „ВИП“ акаунт, който им давал право да нареждат на лицата, които извършват блудствените действия какво точно да извършват с децата по време на онлайн наблюдаваните сексуални сцени.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев