АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕНА ХАРМАНЗОВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА ПРИЗА „МАЙЧИНО СЪРЦЕ“

Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави всички приемни семейства
31.05.2019 / 13:31

Рена Харманзова е носителят на приза „Майчино сърце“ за 2019 година. На официална церемония вчера тя получи сребърен медальон и грамота от областния управител и домакин Чавдар Божурски.

Сред официалните гости на събитието беше и заместник-кметът Пепа Чиликова, която поздрави всички приемни семейства, неправителствени организации и деца. „Да се грижиш за дете, лишено от родителски грижи е най-благородната и хуманна постъпка, която служи за пример и е достойна за уважение. Най-важното за едно дете е майчината милувка. За съжаление има деца, които са били лишени от нея и за това смятам, че да бъдеш приемен родител е благородно призвание. Нека обичта, която получавате, бъде вашата най-голяма награда“, посочи в словото си Пепа Чиликова.

Носителката на отличието благодари на всички институции, ангажирани в осигуряването на приемната грижа в община Сливен и сподели, че да бъдеш приемен родител е отговорна професия, изпълнена с много предизвикателства. Тя добави още, че мотивацията на родителите е от съществено значение, за да могат децата да растат в сигурна и стабилна семейна среда.

Рена Харманзова е приемен родител от 2013 година. Тя отглежда едно дете, на което е осигурила уютен дом и сигурна среда за живеене. След четири операции на детето, тя продължава да се грижи и работи ежечасно за неговото развитие.

Грамоти и подаръци получиха и останалите претендентки за отличието.

За доброто настроение на всички допринесоха изпълненията на Любена Йорданова и на малките грации от Балетна школа „Петипа“, с ръководител Петя Вънева.

Призът „Майчино сърце“ е учреден от сдружение „За духовни и социални дейности“, Демократичен съюз на жените и Фондация „Рози" - Сливен. Тя се връчва традиционно на приемни родители от 2009 година. Целта е да се популяризира и подкрепя приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев