АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗДИРВАНИЯТ ЗА УБИЙСТВОТО В КОСТЕНЕЦ СТОЯН ЗАЙКОВ СЕ Е САМОУБИЛ

 Издирваният за две убийства Стоян Зайков е бил обграден в района на Долна Баня, след което открил огън по силите на реда.
30.05.2019 / 07:58

Издирваният за две убийства Стоян Зайков е бил обграден в района на Долна Баня, след което открил огън по силите на реда.

Снимка: БГНЕС

Издирваният за две убийства Стоян Зайков от Костенец се самоуби, след престрелка с полицията снощи. Той е бил обграден от униформените в района на Долна Баня и е открил стрелба по тях.

Зайков беше в неизвестност в продължение на 20 дни, а полицията определи операцията по издирването му като безпрецедентна. Той е заподозрян в убийството на бившата си жена и на свой братовчед.

Заподозреният за извършените две убийства в Костенец преди няколко седмици Стоян Зайков е бил открит в района на Долна баня. Това съобщи

Вътрешният министър Младен Маринов, който дойде на мястото на залавянето, заяви:

„Предприехме действия по отвличане на вниманието и съответно там, където не провеждаме такива действия в случая беше засечен тука в тази местност. При опит да бъде задържан той е открил огън по колегите, те са отговорили, но по скоро с предупредителна стрелба. Колегите са чули изстрел и най вероятно лицето се е самоубило вследствие на тези заградителни мероприятия“.

При престрелката униформени служители на МВР не са пострадали.

„Не мога да обобщя точно колко полицаи. Първите дни бяхме длъжни да направим по масирана операция, тъй като имаше вероятност той да е съвсем близо. Мога да ви кажа, че в тази операция бяха използвани абсолютно всички средства и нововъведения“, обясни още министър Маринов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев