АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: НИСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ Е ШАМАР ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА

Президентът Румен Радев
27.05.2019 / 11:40

"Първо искам да благодаря на всички българи, които гласуваха, да поздравя победителите - ГЕРБ, успехът за ВМРО, и, разбира се, – най-големият успех, според мен – за Демократична България". Това заяви президентът Румен Радев в коментар на резултатите от изборите, съобщава БНТ.

Държавният глава коментира рекордно ниската избирателна активност: „Тя, според мен, не е само шамар за политическата класа от огромното мнозинство от българите, тя е повод много сериозно да се замислим, защото демократична Европа има минимум два пъти по-голяма избирателна активност. Това показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа не само като качество на живот, не само като качество на управление, но и като динамика и пълноценност на протичащите в останалите европейски държави и у нас процеси“.

Румен Радев призова всички партии да направят много добър анализ не само на своите програми, платформи и послания, но и на това какво реално се случва в България и как ние наистина ще догонваме Европа.

„Второто нещо, което все по-отчетливо забелязвам, е тенденцията и политици, и анализатори и коментатори да говорят, че, виждате ли, избори могат да бъдат един вид индулгенция за корупционните скандали. Това е погазване на правовата държава. Изборите са политически акт и те не могат да заместят прокуратурата и съда и не могат да опростят грабителство и престъпление“, заяви държавният глава.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев