АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОДКРЕПИ УЛТРАМАРАТОНА НА КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ ПО МАРШРУТА НА КОРИДОР №8

Стефан Радев и Красимир Георгиев
10.05.2019 / 11:26

Красимир Георгиев продължи от Сливен маратона си по маршрута на Коридор №8. Стартът му беше даден от кмета Стефан Радев в 9 часа от площад „Хаджи Димитър“. Към бягането се присъединиха ученици от спортното училище и ентусиасти, които подкрепят Георгиев. Проявата стартира на 8 май във Варна и ще приключи на 24 май в Дуръс – Албания.

„Красимир Георгиев е един изключителен спортист, чиито постижения са уникални и доказателство, че няма невъзможни неща. В нашия град той има много поддръжници, което е радващо, защото заразява с примера си все повече млади хора. Важно е, защото спортът учи на дисциплина, упоритост и последователност. Мястото на старта от Сливен не е случайно. Днес честваме 179 години от рождението на националния ни герой и гордост за Сливен - войводата Хаджи Димитър, пред чийто паметник се намираме и стартът от площада, носещ неговото име, е и отдаване на почит на този велик човек“, каза кметът Стефан Радев.

Ултрамаратонецът благодари на кмета за подкрепата, както и на своите почитатели от Сливен, които вчера при финиширането му, са организирали посрещане.

„Сливен е важен за мен. И друг път съм бил тук и се радвам, че градът е част от маршрута ми. Трябва да правим подобни неща, за да се случват важните проекти. Радвам се на младите хора. Искам да кажа, че да си активен е много важно. За да отидеш някъде извън себе си, трябва да направиш нещо извън себе си, да действаш“, каза Красимир Георгиев, обръщайки се към младите лекоатлети от спортното училище. Преди старта той отговаря на техни въпроси.

Събитието се провежда под надслов #Свързаност и има за цел да насочи вниманието на Европейската комисия към необходимостта от изграждане на паневропейския коридор №8, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през Тирана, Скопие и София.

Маратонът се провежда под егидата на министър-председателите на България, Северна Македония и Албания, съобщиха организаторите.

Те са подготвили пет книги, в които кметовете в 20-е града по маршрута ще поставят подписи в знак на подкрепа. В Сливен книгите бяха подписани от кмета Стефан Радев. След края на инициативата те ще бъдат връчени на представители на Европейската комисия.

Красимир Георгиев връчи на кмета статуетка – символ на маратона.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев