АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИ ПРИЕХА ТЕКСТОВЕ, ЛИБЕРАЛИЗИРАЩИ "НЕИЗБЕЖНАТА САМООТБРАНА" В ОТСЪСТВИЕТО НА ОПОЗИЦИЯТА

Народно събрание
08.05.2019 / 11:05

Текстовете, които либерализират поведението ни при неизбежна отбрана, получиха зелена светлина от народните представители, след като те приеха на първо четене промените в Наказателния кодекс, внесени от "Обединени патриоти".

С кворум от 121 народни представители и отсъствието на опозицията парламентът започна тържествено своята работа. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази надежда, че въпреки предизборната кампания Седмата сесия на Народното събрание ще продължи да изпълнява своите задължения:

"Оценките за нашата дейност през този период често са различни, дори и противоположни, и крайни, но ако погледнем цифрите, ще видим, че от началото на мандата си на това Народно събрание, то е приело 260 закона, 379 решения, 2 декларации и едно обръщение. Това показва, че е извършена сериозна по обем законодателна работа. Изключително интензивен беше и парламентарният контрол, като общо за него от началото на мандата е отделено над 280 часа пленарно време".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова изрази безпокойство от липсата на опозицията в пленарна зала: "Обезпокоени сме, защото българските граждани, гласували за БСП на последните парламентарни избори, са оставени без своето политическо представителство, а парламентарният дебат и политическият диалог са подменени със самоцелна конфронтация, която се осъществява извън тази зала. Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока обществена чувствителност и да реагираме бързо и решително както чрез законодателни промени, така и чрез личен пример за носене на политическа отговорност".

Заместник-председателят на парламента Веселин Марешки подчерта, че неговата политическа сила активно ще подкрепя работата в Народното събрание: "Ние ще бъдем тук и ще помагаме на българите да живеят все по-добре, ще помагаме на България да просперира. Благодаря ви. Бог да пази България".

Народните представители ще гласуват промени в Закона за държавната собственост на първо четене. В проектопрограмата за седмицата са предвидени второ четене на промени в Закона за кадастъра и имотния регистър и първо четене на промени в Закона за пощенските услуги.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев